Om Boklådan

De bokombud som spred litteratur till folket för 100 år sedan hade en trälåda med sig. Den rymde ett tjugotal böcker, och kunde forslas på en pakethållare. I samma anda erbjuder vi nu en digital boklåda, fylld med lästips, författarporträtt och litteraturhändelser.

Läsandet blir allt mer klassbundet för varje mätning. Många öppnar aldrig en bok, i synnerhet yngre män i LO-yrken och utanför arbetsmarknaden. Samtidigt har litteraturen förlorat sin tidigare centrala plats i folkrörelserna, och lämnat plats åt PR-byråer. Detta vill vi – ABF, Arbetarnas Bildningsförbund – ändra på.

Boklådan är ett digitalt nyhetsbrev som riktar sig till alla med ett aktivt eller slumrande litteraturintresse. Vår redaktion väljer ut både skönlitteratur och fackböcker ur bokfloden, med tonvikt på det som blottar orättvisor och väcker engagemang.

Vem som helst är välkommen att bli prenumerant på nyhetsbrevet och minst fyra gånger per år få tips på böcker som vi rekommenderar och trender som vi iakttagit.

Texterna i brevet är korta – det tvåsidiga nyhetsbrevet ska passa att sätta upp på en anslagstavla – men det finns ofta länkar till mer fördjupade presentationer: recensioner eller intervjuer. Vi bjuder också på författarporträtt och uppmärksammar utmärkelser.

Vill du ha nyhetsbrevet Boklådan i din inbox? Klicka här

5 tankar om “Om Boklådan

 1. Fast nu förstår jag… Den hamnar i kategorin ”kampanjer” i gmail… Får försöka hålla koll i den brevlådan också…

 2. Jag skulle vilja att ni recenserade boken ”I cirkelns skugga”. Det utspelar väl sig i en facklig miljö.

 3. Hej!
  Stina Nilsson Bassell heter jag och vill tipsa om min senaste roman, I mjölnarens spår, som finns som ljudbok nu.

  I mjölnarens spår är en historisk roman som handlar om ett kvinnoöde. Året är 1936 och i ett fönster tittar en förskrämd kvinna ut. Hon klamrar sig fast vid minnen om en lycklig tid, en tid när hon fortfarande kunde andas. Emma Klasdotter, 22 år gifter sig med den dubbelt så gamla storbonden Niklas Nilsson. Året är 1895 och den olycka hon känner den dagen hon går till Havdellska gården blir bara värre och värre. Vi befinner oss på…

  Läs mer på Storytel:

  https://www.storytel.se/books/51374-I-mjolnarens-spar

  Och vill du veta mer om mig så kan du läsa på min författarsida, och om du vill recensera den så skickar jag den i pappersform eller pdf.

  Ha det gott!
  Stina

  Stina Nilsson Bassell
  stina.bassell@tele2.se

  författarsida
  https://stinanilssonbassell.wordpress.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s