I krig och kärlek

I Theodor Kallifatides roman Slaget om Troja (Bonniers) får Iliaden – ”den starkaste antikrigsdikt som skrivits” – nytt liv. Ramen för berättelsen är en bergsby i andra världskrigets ockuperade Grekland. Under ett flyganfall söker en skolklass skydd i en grotta, och lärarinnan börjar återberätta Homeros klassiker. Epokerna flyter ihop, våldet triumferar. Men i sagan ryms inte bara krigets grymhet, utan också den första kärleken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s