Hoppingivande röst

Poeten och kallskänkan Jenny Wrangborg har tilldelats ABF:s litteratur- och kulturstipendium på 100 000 kronor. Wrangborg debuterade 2010 med diktsamlingen Kallskänken (Kata), som nyligen också blev pjäs. 2014 gav hon ut diktsamlingen Vad ska vi göra med varandra (Ordfront). ”Wrangborg har länge varit en stark inspirationskälla för stora delar av arbetarrörelsen. Hon är en agiterande och hoppingivande röst för alla de som drömmer om förändring”, säger ABF:s förbundsordförande Helén Pettersson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s