Tårar för Mexiko

De senaste tolv åren har över 180 000 människor dödats i Mexiko. Landet som blivit centrum för den internationella droghandeln har sedan år 2000 haft ihjäl över hundra journalister. I antologin Tårar för Mexiko: landet som dödar journalister (Norstedts) berättar några av landets främsta journalister om korruptionen, hatet mot kvinnor och mördandet som drivs på av såväl brottssyndikat som myndigheter. Det är skrämmande skildringar av en brutal verklighet. Samtidigt lyfts även hoppet fram: modiga människor som kämpar för en mänsklig och demokratisk framtid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s