Redo för krisen

Vad händer om krisen kommer? I Krishandboken (Norstedts) ger Niklas Kämpargård handfasta tips på hur vi håller oss varma om strömmen går, om vattnet plötsligt sinar, vad vi gör om någon sätter i halsen samt vad det betyder när hesa Fredrik börjar tjuta. Budskapet är ”var förberedd när det värsta inträffar eller något oväntat sker”.
Även Herman Geijer lär ut hur vi ska förbereda oss mot pandemier, bränder, naturkatastrofer och zombieapokalypser. I Överlev katastrofen: tolv sätt att förbereda dig (Ordfront) går Geijer igenom riskhantering, kroppens behov, möjliga hot i det moderna samhället, men även myter kring katastrofhantering, på ett ledigt sätt.

Ur ruinerna: en ny politik för en värld i kris (Leopard) beskriver George Monbiot ett samhälle på kollisionskurs med miljön. Bara en positiv vision kan väcka liv i människors politiska engagemang och lägga grunden till ett samhälle som tillhör oss alla, menar Monbiot. Vi behöver en förnyad miljöpolitik, då det hela tiden kommer nya rön inom psykologi, neurovetenskap och evolutionsbiologi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s