Fenomenet Schyman

Gudrun Schyman står aldrig still. I mer än 30 år har hon rört sig i den politiska frontlinjen, lett partier och satt människor i rörelse. Älskad, respekterad, men också kontroversiell. I den inträngande biografin Det gäller livet (Leopard) berättar Johanna Palmström om en ikon, om personen där bakom och om samhället hon velat förändra. Vi följer Schymans liv från klasskamp och valframgångar i Vänsterpartiet till Feministiskt Initiativ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s