Bortom horisonten

Händelsehorisonten (Norstedts) av Balsam Karam är en symbolroman som rör sig kring en zon vid en soptipp utanför stan. Där har deporterade mödrar och barn samlats ihop. Milde är en ung kvinna som bor där. När hon en dag ställs för rätta får hon valet att avrättas eller skickas ut i rymden i forskningssyfte. Det är en vågad debut, skriven i en spännande poetisk ton, om en skräckinjagande värld som kanske skulle kunna bli vår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s