Uppfriskande samtidspoesi

Poesimäster Helene Rådbergs nya diktsamling Politiken (Ordfront) är ett uppfriskande undersökande av samtiden. Med garvade arbetshänder vrider och vänder Rådberg på kroppssystemen, strejkvapnen, omsorgsspråket, arbetsmarknadsministrarna, nedskärningstiderna, vikariaten, underbemanningen, coacherna… Tills allt förenas i en mäktig, dov och naket avslöjande akvarell över vårt land, dess vanvårdade vård, misshandlade offentliga sektor och omsorgsgivande människor – de som ser och ger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s