Överlevde Förintelsen

I serieboken Vi kommer snart hem igen (Natur & Kultur) av Jessica Bab Bonde och Peter Berting får vi följa sex unga människor som överlevde Förintelsen men förlorade familj och vänner. Det börjar i vardagen. Nazismens övergrepp kommer steg för steg. Davidsstjärnan måste sys på kläder, familjerna evakueras till ghetton och sedan vidare via boskapsvagnar till koncentrations- och förintelseläger. De glimtar som ges från de olika personernas livsöden efter kriget berättar om den tomhet och sorg som blir bestående. En bok som kan ligga till grund för samtal om antisemitism.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s