Klassamhällets återkomst

Det Sverige som en gång var världens jämlikaste land har blivit Nordens mest ojämlika klassamhälle, med allt fler miljardärer och växande relativ fattigdom. Ojämlikheten skenar och fåväldet breder ut sig. Hur hamnade vi här? Vad händer med demokratin? Med sammanhållningen i samhället? I Kapitalet, överheten och alla vi andra (Arkiv) skildrar sociologen Göran Therborn skarpt och lättillgängligt klassamhällets återkomst – och visar vad som krävs för att vända utvecklingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s