I konspirationsteoriernas tid

Styrs världen av dolda makter? Låg Bushregimen bakom 11 september? Dirigeras flyktingströmmarna av George Soros? Om man frågar konspirationsteoretikerna är det så. I Allt är en konspiration: en resa genom underlandet (Ordfront) undersöker Kent Werne konspirationstänkandets värld. Han möter frontfigurer, deltar på väckelsemöten och frilägger en dramatisk och för många okänd idéhistoria – som börjar med reaktionen mot franska revolutionen och får sitt utlopp i Donald Trump.
Allt är en konspiration har också blivit podcast. I tre avsnitt samtalar Kent Werne med Pelle Andersson, förläggare på Ordfront förlag, om konspirationsteoriernas spridning, mordet på John F. Kennedy och om Illuminati. Läs mer om podden här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s