I förändringens tid

Stina Oscarson kan konsten att genomskåda världen och att inte tappa synskärpan. Som läsare kommer man inte heller undan. I Tror du att du kan förändra världen utan att anstränga dig? (Leopard) ger hon oss en handfast handbok i hur vi kan värna demokratin med hjälp av det provocerande ickevåldet. Men det oscarsonska tvivlet gör att ordet undersökande får tillfogas.

Henrik Berggrens 68 (Max Ström) är en inspirerande bok med klassiska bilder om det mytomspunna året 1968. Ett år som, trots att betydligt fler ingick i pingströrelsen än i KFML, ändå skakade om världens bild av krig, kärlek och politik. Tack vare Berggrens kritiskt granskande ingång blir boken spännande och givande läsning.

Ord är makt. Därför skänker antologin Nyliberal ordlista (Bokförlaget Atlas) lite hopp. Kloka kulturpersoner som Athena Farrokhzad, Jila Mossaed och Suzanne Osten dissekerar begrepp som åldersbedömning, skattelättnad, flexibilitet och personligt varumärke. En bok som väcker tankar och vilja till motstånd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s