Hemmets olugna vrå

Arbetarlitteraturen utvecklas. Ett tydligt tecken på det är författare som John Ajvide Lindqvist och Mats Strandberg, som gör skräcklitteratur av samtidens svenska vardag. Alltid underifrån och med ömsinthet om samhällets marginaliserade. Mats Strandbergs nya roman Hemmet (Norstedts) utspelar sig på ett äldreboende. Med svarta detaljer och mänskliga tillkortakommanden låter han spänningen växa där många i dagens arbetarklass tillbringar en stor del av dygnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s