Frisk klasskildring

Evin Ahmads debut En dag ska jag bygga ett slott av pengar (Natur & Kultur) har ett eget och friskt språk mittemellan blå linjen och Valhallavägen. En framgångsrik skådespelare från Orten berättar hur det kan vara att försöka drömma om något annat i en verklighet där människor som hon möts av chanslöshet och motstånd. En nyanserad klassreseskildring och samtidigt en närmast prosalyrisk självbiografisk knytnäve i den gentrifierade medelklasskulturens mage.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s