Erfarenhet av våld

Édouard Louis slog igenom med den självbiografiska romanen Göra sig kvitt Eddy Bellegueule. I uppföljaren, Våldets historia (W&W), gestaltar han starkt, naket och vidöppet hur kärlek kan förvandlas till våldtäkt och mordförsök; hur utsatt den redan utsatte kan bli under rättegången och i den barndomsbygd där skyddet och trösten borde vara störst. Där ens historia kan användas för att öka hatet och intoleransen som man själv flytt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s