Stark arbetarskildring

Två starka arbetarkvinnor utgör navet i Kjell Johanssons nya roman Familjen (Weyler). Ellen och Vera träffas på ”korvfabriken” i Stockholm i slutet av trettiotalet, och en livslång vänskap tar sin början. Kvinnornas och barnens öden vävs ihop med välfärdssamhällets framväxt. Det blir en ganska sorglig historia om brustna framtidsdrömmar, klassresenärens hemlöshet, svek och småaktighet. Men så rasande osentimentalt och skickligt berättat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s