Skoningslöst om rasism

Claudia Rankines Medborgare – en amerikansk dikt (Bonniers) är en febrig, skoningslös prosadiktroman som tar läsaren genom USA:s moderna rasistiska historia. Redan från första raderna tvingas man hantera känslan av hur det är att vara underordnad genom att ha mörkare hudfärg. Det är en absolut närvaro som inte bara rekommenderas alla svenska kulturtyckare som sprungit vilse i Lilla Hjärtat- och Tintindebatterna de senaste åren, utan alla som vill förstå rasismens mekanismer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s