Läsecirkelns hjälpreda

Läsecirklarna sprider sig över landet. Människor träffas för att samtala om sina läsupplevelser och få perspektiv på litteraturen, samhället och livet. Läsecirkelns lilla hjälpreda (Kabusa) av Immi Lundin kan berika träffarna ytterligare. Boken är en mycket bra handledning för såväl den ovane som den mer rutinerade cirkelledaren, men funkar också för gänget som har träffats länge och som behöver vitalisera samtalet. Boken ger intressanta nycklar till att utveckla läsandet och diskussionerna. Den tar bland annat upp förberedelser, val av bok och praktiska upplägg. Lundin diskuterar också hur gruppen kan ge plats åt olika uppfattningar utan att det medför osämja, och ger konkreta tips på bok– och litteraturforum på nätet. I slutet finns en läsdagbok och plats för anteckningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s