Guide till klassisk musik

Har du känt dig vilse i den klassiska musiken? Då funkar Nicholas Ringskog Ferrada-Noli som en bra guide. Den andra musiken – en introduktion till att lyssna på klassisk musik (Bokförlaget Atlas) är en underbar liten lättläst bok utformad som ett samtal mellan författaren och läsaren. Ivrigt ger författaren bakgrunden till kompositörer och kompositioner. Hans kåserande stil och anvisningar till musikstycken omedelbart i texten får läsaren att vilja lyssna. Han försöker dock inte sälja in klassisk musik som ”chill” och avslappning. För Ringskog Ferrada-Noli erbjuder klassisk musik tyngd, djup, och ”kolossala konstupplevelser”, och har förmåga att förändra människors liv. Den andra musiken passar också utmärkt som studiecirkelmaterial: först läser man, sedan lyssnar och diskuterar man olika stycken, kompositörer och tidsepoker. En viktig kultur- och folkbildningsinsats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s