Vardagliga hägringar

Oline Stig är en av dagens främsta och mest produktiva, hyllade och prisade svenska novellister. Hägring (Bonniers) är hennes femte novellsamling sedan debuten Ryggen fri 1999. I den nya boken undersöker hon medmänniskornas identiteter och önskningar i tolv noveller med titlar som ”Simon och hästarna”, ”Familjefesten”, ”Konsten att rädda ett bibliotek”, ”Ett förälskat sinne” och ”Under en lycklig stjärna”. Allt i en försåtligt vardaglig ton, med en road blick och absolut gehör för människors begränsningar och brister.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s