Välfärdens baksidor

Majgull Axelsson är svensk mästare i konsten att klä av vår stolta välfärd och blotta dess fula och otäcka sidor. Förra romanen, Jag heter inte Miriam, visade hur omänskligt Sverige behandlat romerna. Nya romanen Ditt liv och mitt (Brombergs) skildrar mentalvården under 1900-talet och i synnerhet de som offrades för den svenska självbilden och tandhälsan på institutionen Vipeholm utanför Lund. Som vanligt i Axelssons författarskap blir det en förtvivlat vacker och berörande berättelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s