Om flyktens villkor

Vilka är de egentligen, de unga killarna som lever på gatan och sover utomhus mitt i Stockholm? I reportageboken Pojkarna och de ensamma poliserna (Natur & Kultur) följer journalisten och författaren Katia Wagner ett par poliser som bestämt sig för att lära känna pojkarna. Varför har de hamnat i Sverige? Och när började dessa barn utmålas som ett hot mot samhället?
Hur kommer det sig att nyhetsflödet plötsligt fyllts av ord som systemkollaps och massiva flyktingströmmar istället för ord som medmänsklighet och humanitet? Hur kan vi navigera etiskt, realistiskt och hållbart i frågan om flyktingar? I Var går gränsen? – Om flyktingmottagande, öppna hjärtan och systemkollaps (Roos & Tegner) söker Carlos Rojas svar på dessa frågor.
En andra chans (Tusen serier) av Mattias Elftorp är en gripande seriebok skriven omväxlande på svenska och arabiska. I tecknade rutor beskriver Elftorp hur det är att befinna sig på rätt plats vid rätt tillfälle, att fatta avgörande beslut, och framförallt att fly undan krig – och få en andra chans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s