Ett paradis för rika

Det påstås ofta att Sveriges rika baxnar under ett enormt skattetryck. Men stämmer det? I Jakten på den försvunna skatten (Ordfront) berättar journalisten Erik Sandberg en annan historia: om hur regering efter regering har sänkt eller slopat skatterna på kapitalinkomster, arv och förmögenheter. Ja, det har gått så långt att Sverige beskrivs som ett paradis för rika i internationell affärspress. Konsekvensen är att vi blivit ett av världens mest miljardärstäta länder, att välfärden dränerats och att samhällsklyftorna vidgats.
Läs en recension i Dagens ETC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s