Om Sverigefinnar

Idag bor långt över en halv miljon personer med finsk bakgrund i Sverige. Krigsbarn, arbetskraftsinvandrare, finska romer och tornedalingar. I antologin Finnjävlar (Verbal förlag, red. Kristian Borg) berättar författarna Susanna Alakoski, Eija Hetekivi Olsson, Mats Kolmisoppi och ytterligare tretton sverigefinnar om klass och klassresor, diskriminering och motstånd. Det handlar om att vara finsk och svensk, på en och samma gång. Och om att ta död på några seglivade fördomar.
Läs en recension av Finnjävlar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s