Radikalt i ord och bild

uppgangochfallMed Uppgång & fall (Galago) återkommer satir-allkonstnären Liv Strömquist efter radio-, TV- och podcastinsatser till seriealbumformatet. Med sin egensinniga, ordrika teknik drar hon ner byxorna på kapitalismen och klassamhället. Den övergripande frågan är varför ingen gör något åt det växande världsproblemet extrem rikedom.
2013 gav Amalia Alvarez ut Fem papperslösa kvinnors historier, där hon genom intervjuer gjorde seriealbum av läget för människor på det svenska samhällets botten. I nya Fem historier om prostituerade (Tusen serier) används samma teknik för att visa hur personer som säljer sex ser på sig själva och på dem som köper tjänsterna.
Ett av höstens mest omtalade seriealbum är Daria Bogdanskas självbiografiska Wage Slaves (Galago), där hon berättar starkt och med svartaste tusch om facklig kamp och om hur det är att arbeta utan anställningstrygghet i Malmö.
Läs en recension av Uppgång & fall
Läs en intervju med Amalia Alvarez
Lyssna på en intervju med Daria Bogdanska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s