Mångbottnad gestaltare

jordahl_anneli_14Fackföreningsrörelsens Ivar Lo-pris tilldelas författaren Anneli Jordahl för hennes ”ständigt fördjupande undersökning av individers och kollektivs klassidentitet”.  Hon beskrivs av juryn som en ”mångbottnad gestaltare som med nya uttrycksformer förenar fiktion och dokumentation”.
Anneli Jordahl romandebuterade 2009 med Jag skulle vara din hund. Hon har också skrivit den uppmärksammade Klass är du fin nog? (2003), och nu senast Som hundarna i Lafayette Park (Norstedts), som kom ut under hösten. Prisutdelningen sker den 23 februari 2017 på Ivar Lo-Johanssons födelsedag, med en prissumma om 125 000 kronor.
Läs mer om Ivar Lo-priset
Läs en recension av Hundarna i Lafayette…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s