En arbetarförfattares liv

elsieElsie Johansson, en av våra stora arbetarförfattare, debuterade först vid 48 års ålder 1979. Innan dess hade livet kommit emellan. Men uppväxten i ett arbetarhem i Uppland, erfarenheterna från familjeåren och arbetet gav också stoff till Johanssons rika författarskap, särskilt till de älskade böckerna om Nancy. I den senaste boken – självbiografin Riktiga Elsie (Bonnier) – är det själva livet som gestaltas. Den här gången utan fiktionens filter. Verklighet istället för dikt. Men lika levande.
Läs en recension av Riktiga Elsie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s