Noveller underifrån

efterossI Föreningen Arbetarskrivares tionde antologi Efter oss (red. Victor Estby) tas läsaren med på 37 dystopiska men hoppingivande framtidsresor ur ett underifrånperspektiv.  Det är tänkvärt, intelligent och kaxigt. Några av författarna är etablerade, andra nya.

Redaktören Victor Estby släpper samtidigt en egen bok. I Under (Karnstedts) samsas smarta, humorspetsade dagsverser med svarttonade vardagsnoveller om hårt arbetande människor med drömmar. Med eller utan bostad. Med eller utan framtid.  Det är ändå hoppfull läsning om livet omkring oss.

Även Torgny Karnstedts noveller är betraktelser över ett land i förändring.  I Karlssons pojke (Karnstedts) möter vi ett Sverige där framtidstro ersätts av saknad efter det förlorade folkhemmet. Novellerna tar ett nostalgifritt grepp om stora frågor som livet, arbetet, döden och kärleken. Men de handlar också om författarens pappa Uno som var med och byggde upp det solidariska samhället.

Läs mer om antologin Efter oss
Läs en recension av Under
Läs en recension av Karlssons pojke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s