Krimi för hängmattan

Operation-Fritham-674x1024Två norska författare bjuder på spännande sommarläsning. Monica Kristensens Operation Fritham (Leopard) inleds 1942 när två fartyg är på väg till Nordnorge. De är på ett riskfyllt uppdrag: att återta Svalbard från tyskarna. Nästan sextio år senare möts de allierade och tyska soldaterna för att minnas och försonas kring det som skett.

Bara en människa (Lindelöws) av Kristine Naess är en psykologisk kriminalroman uppbyggd kring en tolvårig flickas försvinnande, som mynnar ut i tre kvinnoporträtt. En välavvägd balans mellan spänning och det allmängiltiga, relationer, sociala ramar, utsatthet och ett ärftligt inre mörker.

Läs mer om Operation Fritham
Läs en recension av Bara en människa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s