Fem barnbokstips

29696530_O_6Vina Vinas vinter
Jujja Wieslander & Lotta Geffenblad

Rabén & Sjögren
Denna vinterbok handlar om flickan Vina Vina och vännen vargen Varg som ger sig ut på ett lagom läskigt äventyr på isen. Ljuvliga bilder med mycket humor ger läsglädje för både läsare och lyssnare. Främst för barn upp till 3 år.

9af95d645c1a0d216392a613df139187Örjan – den höjdrädda örnen
Lars Klinting

En bok för alla
Kungsörnen Örjan är höjdrädd. Han drömmer om att kunna flyga högt. En liten kungsfågel blir den vän som stöttar Örjan i flygträningen En bok om rädsla, drömmar, mål och vänskap. KBT innan det fanns! Avslutas med lite fågelfakta för den vetgirige. Favorit i repris från 1982.

9789172997165Professor Astrokatt i rymden
Dominic Walliman & Ben Newman

Opal Förlag
Den perfekta boken för rymdintresserade barn och vuxna. Astrokatt är den smartaste katten i universum och lär oss allt i en stor och rikt illustrerad bilderbok med insprängda faktatexter. För rymdnördar 7–100 år.

Dorisdrar-265x300Doris drar
Pija Lindenbaum

Lilla Piratförlaget
Doris mamma har en sambo som heter Janne. Jannes son Egon lånar Doris cykel och tar plats. Doris känner sig osedd, arg och olycklig och rymmer. En bra bok om starka känslor att läsa tillsammans. För barn mellan 3 och 6 år.

9282_920Vita, Öjvind och ingenting
Sara Lundberg

Alfabeta förlag
Vita målar vita streck som gör att Öjvind som flyger i vinden hittar henne och de börjar leka. De råkar välta hinken med vitfärg som rinner ut och täcker allt. Ingenting finns kvar tills de hittar hinken med ett bottenlöst svart hål, som de sugs in i… En big bang-saga för lite äldre barn (6 år och uppåt) och vuxna läsare.

Bakom boktipsen står Eivor Schultz, läsfrämjare inom ABF.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s