Synad narkotikapolitik

b55ddc90-4b6f-41e5-82e0-84c61c22ee07I Knark – en svensk historia (Bokförlaget Atlas) synar journalisten Magnus Linton den hårda svenska narkotikapolitikens konsekvenser. En politik som slogs fast i riksdagen 1978, som bygger på idén om det narkotikafria samhället och som låtit konsensus och jakten på röster gå före kunskap och lyhördhet gentemot dem som vet mest om missbruket – forskarna och missbrukarna själva. Linton visar hur narkotikapolitiken paradoxalt nog lett till en unikt hög dödlighet bland narkomaner.
Läs en recension av Knark

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s