Franska motsättningar

8c9c9b5d-9c2d-48c8-85bb-d30cc09c51d8När terroristerna slog till mot Paris i november var det mindre än ett år sedan de senaste attackerna – då mot tidningen Charlie Hebdos redaktion. Den gången var Alice Petrén Sveriges Radios reporter på plats i Paris, och i inledningskapitlet till reportageboken Made in France – stolthet och nationalism (Atlantis) beskriver hon ingående händelserna och bakgrunden. Men framförallt vittnar hon om ett Frankrike där underliggande spänningar ger näring åt nationalism och fascism.
Läs en recension av Made in France

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s