Sorgesång för anhöriga

d3951c38-cc4a-45f3-8132-20c40367ff09Oktober i Fattigsverige (2012) är en rapportbok i dagsboksform om den växande sociala utsattheten i ett raserat folkhem. I April i anhörigsverige (Bonniers) behåller Susanna Alakoski formen, men växlar ämne. Den är en poetisk och politiskt laddad sorgesång tillägnad alla som levt nära alkoholismens eller narkotikaberoendets helvete, och som farit illa. ”Den här boken är för oss beskurna”, skriver hon. ”Vi, de anhöriga, ensamsörjande.”

Läs en recension i Arbetet 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s