Inblick i IS och Syrien

Islamiska Staten (IS) har med hjälp av brutal krigföring, ”rädslans propaganda”, smart rekrytering via sociala medier och ett löftesrikt budskap till desillusionerade sunnimuslimer, lyckats spränga två länder i ett redan sargat och krigshärjat Mellanöstern. I Islamiska Staten (Fri tanke) analyserar terroristexperten Loretta Napoleoni en nation i vardande och följer trådarna bakåt och framåt.

Den som vill förstå vad som hänt i Syrien bör också kasta sig över antologin Syrien – revolutionen, makten och människorna (Verbal, red. Per Björklund), med bidrag av bland andra Somar Al Naher och Bitte Hammargren. Här ges nya perspektiv på regimen och kriget.

Nya perspektiv får man också i Kalle Kniiviläs starka reportage Krim tillhör oss (Bokförlaget Atlas), där han intervjuar boende på Krim – en splittrad lokalbefolkning i en tickande bomb med potentiellt kontinental påverkan.

Läs en recension av Islamiska staten
Läs en recension av Syrienantologin
Läs en recension av Krim tillhör oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s