Upptäck Molin & Ahlin

Molin”Jag gör film som jag bygger broar och vägar”, förklarade Lars Molin en gång. Han var bergsprängarsonen och vägmästaren som blev en av Sveriges mest älskade dramatiker, regissörer och arbetarförfattare – känd för tv-produktioner som Tre kärlekar, Den tatuerade änkan och Potatishandlaren (alla i SVT:s Öppet Arkiv), och böcker som Bomsalva,Vild-Hussen och Träkusten (nyutgivna som e-böcker).

I biografin Lars Molin – mitt i berättelsen (Piratförlaget) tecknar Gunilla Jensen ett porträtt av sin tidigare kollega, med fokus på Molins omfattande verk. Skrönornas mästare, som Jensen beskriver honom, hade alltid en fot i arbetarklassens verklighet.

Det hade i högsta grad också hans namne Lars Ahlin, liksom Molin en arbetarförfattare bördig från Norrland, närmare bestämt Sundsvall. I år skulle han ha fyllt hundra, vilket uppmärksammas med en nyutgivning av romanerna Natt i marknadstältet (Bonniers) och Tåbb med manifestet (e-bok), samt en samling noveller i urval av Lars Andersson.

Läs en recension av Molinbiografin
Läs en recension av Natt i marknadstältet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s