Vänner och inbillade fiender

Eva Lindströms Vi är vänner (3-6 år, Alfabeta) är en humoristisk saga om kravlös vänskap mellan en flicka, en hare och en kopparorm. Om att göra inget särskilt. ”Sen var vi vänner. Så enkelt var det … det fanns plats för mig också”.
I Philippa Leathers Den svarta kaninen (3-6 år, Berghs) vaknar den lilla vita kaninen upp till en solig dag. Men så upptäcker den en gigantisk svart kanin som skrämmer med sin tystnad och efterhängsenhet. Fienden visar sig dock vara relativt harmlös. En smått filosofisk bok om rädsla och mod, med en rolig twist.
I Nokos överraskningskalas (3-6 år, En bok för alla) av Fiona Moodie ska det kärvänliga jordsvinet Takudo ordna ett överraskningskalas för sin piggsvinskompis som fyller år. Glupska Hyena blir inte bjuden och förstör Takudos planer, innan de alla blir vänner och käkar fikon. En berättelse om att alla egentligen bara vill vara med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s