Sagor om att somna och vakna

Vad passar bättre som godnattsagor än böcker om sömn? I God natt, god natt byggarbetsplats (3-6 år, Alfabeta) av Sherri Duskey Rinker får fordonstokiga barn följa Grävmaskin, Mobilkran och Betongblandare in i sömnen.
Vackert illustrerade och poetiska Den stora slummerboken (3-6 år, Urax) av Giovanna Zoboli och Simona Mulazzani handlar istället om olika djur som slumrar sött.
Thomas och Anna-Clara Tidholms Det var en gång en räv som sprang i mörkret (3-6 år, Alfabeta) passar bra att läsa och titta i tillsammans vid läggdags. En annorlunda, gåtfull och rogivande saga där bilderna säger mer än de få orden. Vakna min kastanj (3-6 år, Natur & Kultur) av Åsa Mendel-Hartvig och Ane Gustavsson är en berättelse tecknad i varma färger om liv, förgänglighet och hopp, speglad i en flickas försök att väcka ett gammalt kastanjeträd om våren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s