Israels förnuftiga röst

”Om inte palestinierna kan andas fritt, kan heller inte jag”, sa den israeliske författaren David Grossman till DN i höstas. Och vill man veta något om Israel-Palestinakonflikten, bortom rubrikerna, ska man läsa Grossmans roman På flykt från ett sorgebud (Bonnier).
Den handlar om en kvinna vars värnpliktige son anmält sig till en vedergällningsaktion i Palestina, och på ett djupare plan om vad aggressionen gör med människor. Den invanda rädslan korrumperar det israeliska samhället, menar Grossman. Hans senaste bok Fallen ur tiden (Bonniers) är en gripande sorgesång över Grossmans egen son som dödades i Libanonkriget 2006.
Läs en debattartikel av Grossman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s