Bakom kulisserna hos Sverigedemokraterna

Många chockades över SD:s framgångar i riksdagsvalet. Hur gick det till? Vad är det för slags parti som fått 13 procent av rösterna? I reportageboken Bevara Sverige svenskt (Bonniers) tar journalisten David Baas oss med bakom Sverigedemokraternas kulisser. Systematiskt avtäcks de bruna rötterna, maktstriderna, skandalerna och den rasism som partiledningen försökt hölja.

I antologin Sverigedemokraternas svarta bok (Verbal) nystar ett antal journalister och författare på ett initierat sätt i SD:s bakgrund och ideologi, samtidigt som högerpopulismens och nyfascismens jordmån identifieras, nämligen kriser, arbetslöshet, urholkad välfärd och växande klyftor.

Sverigedemokraterna framställer sig numera som välfärdsstatens försvarare, som de missgynnades välgörare. Att retoriken rimmar illa med partiets verkliga politik visar Mats Wingborg tydligt och klart i den rappt skrivna En röst på SD är en röst på högern (Kata).

Läs mer om Bevara Sverige svenskt i Arbetet
Läs en recension av Sverigdemokraternas svarta bok och En röst på SD är en röst på högern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s