Effekten av 8 år med Alliansen

I Reinfeldtkoden – den ädla konsten att rasera den svenska modellen (Föreningen Ordfront), dissekerar Stefan Carlén, Christer Persson och Daniel Suhonen Alliansens ideologi och strategi. De kartlägger också följderna av åtta år med Reinfeldt: trasiga trygghetssystem, privatiseringar och växande klyftor.

I Ofärdsland – livet längs arbetslinjen (Bokförlaget Atlas) synar Kent Werne Alliansens politik för att ”bryta utanförskapet”. Han möter sjuka, arbetslösa och ekonomiskt utsatta som lever med konsekvenserna av sänkt a-kassa, utförsäkringar och hårdare krav för att få försörjningsstöd. Det handlar om ett växande ofärdsland, en förändring som angår oss alla.

Alliansen har vunnit två riksdagsval och omvandlat Sverige, men också förändrat politikens ramar. Aron Etzlers Reinfeldteffekten (Karneval) är ett måste för den som vill förstå hur Moderaterna tog makten över Alliansen och Sverige. En politisk thriller. Finns nu i pocket.

Reinfeldtårens böcker, ett urval
Recension av Reinfeldteffekten
Läs mer om Ofärdsland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s