Feministiska strategier på arbetsmarknaden

Bit inte ihop-litenÄr arbetslivet jämställt? Inte direkt. Kvinnor har lägre lön än män, arbetar mer deltid, utsätts för sexuella trakasserier och blir oftare utbrända.

I Lönekamp med förhinder (Premiss) ställer Anna Danielsson Öberg och Tommy Öberg frågan: Varför täpps inte lönegapet igen? De lägger huvudansvaret på arbetsgivarna och facket och manar till tydligare krav i förhandlingarna, men skriver inga recept.


Antologin Den feministiska utmaningen (Premiss) är mer lösningsfokuserad. En rad forskare, författare, utredare och journalister vrider och vänder på ojämställdheten på arbetsmarknaden och formulerar feministiska strategier för facket.

Rebecka Bohlins och Sara Bergs Bit inte ihop! (Ordfront) har kallats ”en feministisk överlevnadsguide till arbetslivet”. Den innehåller såväl fakta och analyser som råd och tips på hur man kan ta strid för sina egna och andras arbetsvillkor.

Läs mer om Den feministiska utmaningen
Läs mer om Bit inte ihop! på författarnas hemsida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s