Det grekiska ödesdramat angår inte bara grekerna

Kapade löner, pensioner och bidrag blev medicinen som ”Trojkan” tvingade på grekerna – i en process som satte demokratin på undantag i demokratins vagga. Och i Kaos – ett grekiskt krislexikon (Bokförlaget Atlas) tar Alexandra Pascalidou, själv med rötterna i Grekland, med oss bakom kulisserna i det tragiska ödesdramat. Resultatet blir en insiktsfull, vacker och engagerande reportagebok.

”I den grekiska tragedin är skulden svår att fördela”, skriver Pascalidou. Ändå är det just detta Kajsa Ekis Ekman ger sig på i reportageboken Skulden – eurokrisen sedd från Aten (Leopard). Med analytisk skärpa avtäcker hon myter och fokuserar på de större orsakerna: bankernas frispel, den felkonstruerade euron och EU:s dubbla måttstockar.

Läs en recension av Alexandra Pascalidous och Kajsa Ekis Ekmans reportageböcker i Arbetet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s