Folkhemmet tur & retur

Sveriges historia, miniNorstedts serie om Sveriges historia har gått i mål, efter åtta tjocka band. Förra året kom berättelsen om demokratins genombrott och välfärdsstatens framväxt i skuggan av nazism och världskrig. I den sista boken, som skildrar åren 1965–2012, skriver Kjell Östberg och Jenny Andersson om hur den till synes eviga standardhöjningen och reformivern växlade över i ekonomisk kris, marknadsmakt, privatiseringar och högerpopulism. Det är första gången vår nutidshistoria sammanfattas på det här sättet, och resultatet är både lärorikt och engagerande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s