Träpatronerna frilägger rötterna

trapatronernaUtan koppling bakåt går arbetarrörelsen lätt vilse. Den som vill bottna i historien kan förstås läsa böcker, men också botanisera i TV-arkivet. Dramaserien Träpatronerna, av Bengt Bratt, visades i två säsonger på 80-talet. Den skildrar Sundsvall i mitten av 1800-talet – en tid då svenska och utländska kapitalister fick upp ögonen för Norrlands Klondyke. Sågverksindustrin, nyrikedomen, baggböleriet, orättvisorna och den yrvakna klasskampen. Allt sett från två håll: ovanifrån och underifrån. Nu kan man ta del av eposet Träpatronerna – och många andra guldkorn – i Öppet arkiv.

Se Träpatronerna på Öppet Arkiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s